Stuurliedeninstructie

Stuurliedeninstructie

Algemene baankaart

De race bestaat uit een tweekamp tijdwedstrijd van 1000 meter en 1500 meter. De sprintbokaalploegen, 8+ sprint en de 4+ sprint starten een tijdwedstrijd over de 500 meter.

LET OP: vul het formulier onderaan deze pagina in na het doornemen van de instructies. Alleen als deze uiterlijk op 16 mei is ingevuld mogen ploegen protest aantekenen mocht dat nodig zijn.

De indeling is als volgt:

  • Zaterdag
    • Blok 1 (1000 m) tussen 9:00 en 11:30
    • Blok 2 (1500 m) tussen 12:00 en 14:30
    • Blok 3 (500 m) na 15:30
  • Zondag
    • Blok 4 (1000 m) tussen 9:00 en 11:30
    • Blok 5 (1500 m) tussen 12:00 en 14:30
    • Blok 6 (1500 m) na 15:30

Houdt er dus rekening mee dat oproei-afstand, de voorstart & de start verschillen per blok!

Algemene baankaart

Voor het vlotten

Wijzigingen tijdens de wedstrijd worden gecommuniceerd via de WhatsApp community (t.b.a.) en roeitijden.nl.

Elke ploeg krijgt 3 rugnummers per ploeg: 1 voor stuur, 2 voor de boeg (extra voor oproeikleidng).

Vlotbeleid

De hele kade zal worden gebruikt om te kunnen vlotten. Het is belangrijk om aanwijzingen van de EDR-activisten op te volgen om zo een soepele doorstroming te houden. Op de baankaart ziet u welk deel van de kade gebruikt zal worden als vlot in, vlot uit en het wisselvlot. Controle van de boten zal worden gedaan voordat de boten de kade betreden bij de vlotten.

Oproeien

Leg je boot met de boegbal richting de start, roei vervolgens langs de finishtoren via de oproeibaan naar de start. Blijft ten allen tijden stuurboordwal houden.  Om opstoppingen te voorkomen is stilliggen en in halen in de oproeibaan verboden. Zorg ervoor dat je uiterlijk 10 minuten voor de starttijd in het startgebied bent.  Ben je voorbij de voorstart? Zorg er dan voor dat je rondmaakt en op volgorde gaat liggen, luister naar de instructies van de juryleden. Let op dat er niet verder dan 500 meter na de voorstart wordt opgeroeid.

Start

Bij het oplijnen voor de start is het belangrijk dat de aanwijzingen van de juryleden worden opgevolgd. Daarna zullen de boten één voor één met twee boten naast elkaar richting de voorstart worden gestuurd. Vervolgens worden de boten per twee in kiellinie in baan 2 & 3 doorgestart.

Inhalen

Mocht het voorkomen dat uw boot ingehaald dreigt te worden? Dan moet er vanuit baan 2 uitgeweken worden naar baan 1 (dus naar bakboord) en vanuit baan 3 uitgeweken worden naar baan 4 (dus naar stuurboord. Dit zodat de inhalende boot zijn ideale rechte vaarkoers kan doorzetten. De inhalende boot kan dit aangeven door “wijken” te roepen.

Finish

Tijdens het finishen zijn de volgende boten nog aan het vlotten, houdt dus rekening met vaarverkeer na de finish! Alle ploegen dienen na de race rond te maken om de keerboei voor het aanleggen.

Uitroeien

Er is mogelijk tot uitroeien door na de finish stuurboord aan te houden. Hier bevindt zich een 1,5 km lange baan die genoeg ruimte geeft om uit te roeien.

Aanleggen

Volg de instructies van de EDR-activisten op tijdens het aanleggen. 

Wisselvlot

Om gebruik te kunnen maken van het wisselvlot om te wisselen krijgt de eerst roeiende boot een rood-wit afzetlint mee waaraan de “wisselboot” kan worden herkend. Zorg ervoor dat het rood-witte lint goed zichtbaar is.

! Let op: Bij het wisselen bij het wisselvlot is het erg belangrijk dat de ploeg waarmee je wisselt al klaar staat op het wisselvlot. Anders mag je niet aanleggen.

Protest

Protest moet d.m.v. opsteken van de hand na de finish gemeld worden bij de dichtsbijzijnde jurylid! Binnen 1 uur na het incident moet een protest bij het secretariaat ingediend zijn. Het secretariaat bevindt zich in de finishtoren.

Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!